прес релийз

Хенер Бьотчер /Henner Böttcher/ е назначен за нов главен финансов директор на CLAAS

Хенер Бьотчер ще поеме отговорност за дейностите по финансиране, контролиране и бизнес администрация в CLAAS на 1 януари 2022 година и ще се присъедини към изпълнителния съвет на групата. Той наследява Ханс Ламперт /Hans Lampert/, който се пенсионира в края на годината. 

„Бихме желали да изкажем благодарност на Ханс Ламперт за 13 успешни години в CLAAS, които се характеризират с растеж и силна финансова стабилност. Съществената му лична ангажираност, прозорливост и опит му спечелиха голямо признание в рамките на дружеството и сред нашите бизнес партньори“, разяснява Томас Бьок, председател на изпълнителния съвет на група CLAAS. „Същевременно сме изключително доволни от привличането на Хенер Бьотчер - управител, притежаващ международен опит за изпълняване на тази важна роля.“

 

Бьотчер се обучава като банкер в Дойче банк и учи бизнес администрация в Франкфуртското училище по финанси и мениджмънт като специализира в областта на банковия мениджмънт. Докато преминава курса на обучение, той едновременно работи в Дойче банк – корпоративно банкиране, а впоследствие в отдел „Глобални пазари“. Напуска банковата сфера през 2003 година и започва работа в HeidelbergCement, където първоначално работи като помощник-касиер на групата, а впоследствие като помощник на главния финансов директор. Бьотчер поема длъжността касиер на групата през 2006 година, преди да се премести в Тексас през 2015 година като главен финансов директор на Lehigh Hanson Inc, дъщерно дружество на HeidelbergCement's в Северна Америка.

 

Хенер Бьотчер ще се присъедини към групата CLAAS на 1 ноември за двумесечен период по встъпване и приемане на длъжността.