Опростени и продуктивни

CLAAS пуска на пазара обновени челни товарачи и нова базова серия - FL E

Още от 2009 г. CLAAS разработват собствени челни товарачи за тракторите си. Търсенето непрестанно расте и продадените от CLAAS челни товарачи вече са над 15 000. Повече от половината трактори от серията ARION 400 се продават фабрично с конзоли за поставяне на челни товарачи на по-късен етап. С най-новото поколение челни товарачи CLAAS демонстрира експертните си познания в товаренето на материал, плод на които са и богатата селекция от ремаркета за транспортиране и натоварване на фураж, телескопичните товарачи и колесните товарачи. Освен че се въвежда нова базова серия FL E, наложилите се серии FL и FL C вече са снабдени с много нови функционалности за допълнително удобство и по-ефективна работа.

Нови базови серии: FL 40 E до FL 100 E

С челните товарачи FL E CLAAS вече предлага нова, трета серия от този вид продукти, таргетирана към ферми, които се нуждаят от опростени, но високо продуктивни челни товарачи за трактори с мощност от 45 до 120 к.с. Челните товарачи от серията FL E може да се монтират с механичен паралелограмен механизъм и са снабдени с доказалата се система FITLOCK с ръчно заключване за лесен монтаж и демонтаж на люлеещия се лост. Автоматичната заключваща система на носещия прибор осигурява удобен начин за закачане на кошове и други приспособления. Механичната система се заключва автоматично, когато задвижващата глава се наклони, така че да не се налага водачът да излиза от кабината повторно. По избор новата серия FL E може да се оборудва и с допълнителни хидравлични връзки за трета функционалност, а това позволява да се използват гребла или други хидравлични прибори. Налична е и доказалата ефективността си система за смекчаване на вибрациите SHOCK ELIMINATOR, която да предотврати друсането при транспортиране на тежки товари с челния товарач.

 

Серия FL C с допълнително удобство

Предходната базова серия – FL C с интегрирано механично паралелно водене – се сдоби с нови функционалности за допълнително удобство и по-ефективна работа, които още повече я приближават до топмодела  FL. Серията бе разширена с добавянето на FL 140 C, където височината на натоварване се увеличава до 4,5 м. Освен това хидравличните тръбопроводи във всички нови модели FL C са разположени вътре в рамката с цел защита от увреждане и удължаване на експлоатационния живот. Също като топмодела FL и при FL C опорните стойки се сгъват под люлеещия се лост. Люлеещият се лост на челните товарачи лесно се поставя и сваля, благодарение на изпитаната изцяло автоматична система FITLOCK. Също като модела FL, моделите от FL 60 C до FL 120 C може опционално да се оборудват с по-здрави подемни цилиндри, които да увеличат товароподемността с приблизително 300 кг в сравнение със стандартната версия.

Челният товарач FL с нова опция за увеличаване на товароподемността

Новата серия FL предлага максимално голям избор оборудване за особено взискателни операции. За разлика от моделите FL C, всички челни товарачи от серията FL се предлагат с познатите опции за повишаване на производителността. Сред тях са изпитаното хидравлично паралелно водене, система ACS за автоматично обратно водене на лопатата и SCS система, която синхронизира третата функция с пълненето и изпразването на коша. SCS системата осигурява допълнително удобство, увеличава скоростта на работа и е подходяща за операции  със захващащи лопати, където разтоварването и отварянето на захващащата лопата не е задължително да става в отделна последователност. Моделите от FL 60 до FL 120 вече може допълнително да се оборудват с по-мощни подемни цилиндри, които да повишат товароподемността с приблизително 300 кг в сравнение със стандартната версия.