Прес съобщение

Бенджамин Шуте ще отговаря за продажбите за регион Централна Европа

Считано от 1 октомври 2023 г. Бенджамин Шуте ще заема позицията Старши вицепрезидент за Централна Европа в CLAAS за бизнес звено „Продажби и сервизно обслужване“, заменяйки Томас Спиринг, който ще се присъедини към Изпълнителния борд на директорите на групата.

Бенджамин ще докладва директно на Изпълнителния вицепрезидент отговарящ за направление „Продажби и сервизно обслужване “, Кристиан Радонс. В допълнение към регионалната си отговорност, Бенджамин ще остане начело на CLAAS Vertriebsgesellschaft (CVG), която отговаря за Германия, Бенелюкс и Швейцария.

Бенджамин се присъедини към групата CLAAS през 2006 г., заемайки различни позиции в областта на продуктовия мениджмънт и маркетинг за трактори, включително е бил част от групата на CLAAS във Велизи (Франция). От октомври 2010 г. Бенджамин Шуте отговаря за продажбите и маркетинга на електронни продукти в CVG. Заедно с това е и ръководител отдел „Продажби на трактори“ от юни 2011 г. От март 2017 г. Бенджамин Шуте е Управляващ директор в CVG, отговарящ за продажбите.

CLAAS Group, Corporate Communications