Максимална мощност в детайли

CLAAS представя новостите за сериите силажокомбайни JAGUAR 900 и 800, както и нови предни приставки

CLAAS предлага богата гама от изключително мощни силажокомбайни в лицето на сериите JAGUAR 900 и 800. От ноември 2017 CLAAS включва нови решения за редица детайли и предлага два нови PICK UP модела, както и допълнителен вариант DIRECT DISC.

Новости в серията JAGUAR 900:

С хидравличната прекомпресия, новия режещ барабан и интелигентното зареждане на ремаркетата, серията JAGUAR 900 придобива нови характеристики, свързани с повишаване мощността и повече практичност:

·        Новата хидравлична прекомпресия с интелигентно управление гарантира постоянно добро качество на нарязването. Двете задни пружини на валците за прекомпресиране на захранващия канал са заменени с хидравлични цилиндри с хидроакумулатори. Чрез различни характеристики силата на прекомпресията се регулира автоматично спрямо различните култури и променящата се дебелина на слоевете. Това решение гарантира постоянно качество на нарязване на материала дори при трудни условия.

·        Благодарение на преместените носещи елементи на ножовете новият режещ барабан V-MAX позволява симетрично изхвърляне на прибраната реколта дори и при работа с половината ножове. Възможно е използване с Corncracker при дължина на рязане 30 мм. Това означава, че новата версия на барабана предлага широк спектър от дължини на рязане: от много къси с пълния набор ножове, подходящ например за биомаса, до много дълги с половин набор ножове, като например за SHREDLAGE

·        Новата функция за разпознаване на полезния товар прави възможно лесното съблюдаване на максималния полезен товар на дадено превозно средство с цел повишаване безопасността на движение. С CEBIS операторът може да зададе количествата полезен товар за максимум три композиции трактор-ремарке и да ги избира с бутона за бързо превключване. Системата сигнализира при достигане на зададеното количество.

·        Новата серия JAGUAR 900, която излезе на пазара през 2016 г., сега се предлага и със съответния стандарт за регулиране на емисиите от отработени газове за всички държави, в които няма регулация за този тип емисии.

Новости в серията JAGUAR 800

Автоматично зареждане вече и назад: AUTO FILL като система за асистиране на водача при страничното, а вече и при задното зареждане на ремаркетата зад машината, е налична за цялата серия JAGUAR 800. За ремаркетата е налична също така и функция за разпознаване на полезния товар.

 

Нови модели PICK UP
В новите серии PICK UP 300 и 380 са внесени много подобрения по детайлите по отношение на адаптацията към контура на земната повърхност, дебита и надеждността:

·        Серията PICK UP 300 може да се оборудва опционално с окачена рамка за оптимална адаптация към контура на земната повърхност.

·        Всички модели PICK UP може да се оборудват с 3-степенна предавателна кутия за оптимално напасване към потока на материала.

·        Подобренията по ролковия държач осигуряват равномерен поток на материала.

·        Стабилният задвижващ механизъм е конструиран за максимален дебит чрез максимално обезопасени съединители за защита от претоварване.

 

Валяк с гребла за DIRECT DISC

Семейството DIRECT DISC се разраства с новите модели DIRECT DISC 600 P и 500 P.

Новата характеристика е допълнителният валяк с гребла (присъствието му е означено с буквата P в името на модела) в комбинация с големия шнек. Това гарантира оптимален поток на материала при реколта с къса и средна дължина.