Когато натиснете „Приемам“, ние поставяме бисквитки (включително и на трети страни), които не са технически необходими, за да Ви предложим едно удобно за използване онлайн съдържание, както и да подобрим нашите услуги, и да ги адаптираме още повече към Вашите интереси. Можете да оттеглите по всяко време Вашето съгласие за това тук. Технически необходими бисквитки поставяме дори и тогава, когато не натиснете „Приемам“.

За да проследи Вашето поведение като потребител, CLAAS използва и „Google Analytics“. Google обработва Вашите потребителски данни, за да предостави на CLAAS анонимни статистики относно поведението на потребителите. Google използва Вашите данни и за други свои цели (напр. създаване на профил) и обединява Вашите данни с данни от други източници. При необходимост Google съхранява Вашите данни извън Европейския съюз, напр. в САЩ, чрез Google LLC. Достъп до данните имат както Google, така също и държавни органи. 

Допълнителна информация ще намерите в нашата Декларация за поверителност.

приемам

Новости при CLAAS CARGOS 700/8000/9000

Нови опции за комбинираното ремарке за транспорт на фураж CARGOS

С новите опции за оборудване на комбинираното си ремарке за сезон 2021 CLAAS разширяват възможностите за приложение, производителността и комфорта на оператора.

ISOBUS-обслужване с новия CEMIS 700

Всички нови модели на CARGOS с ниво на оборудване BUSINESS вече се предлагат и с универсалния ISOBUS-терминал CEMIS 700. Той заменя терминала COMMUNICATOR II. Цветният 7-инчов сензорен дисплей с увеличен контраст и автоматично превключване между дневен и нощен режим, 10 броя hard-бутони с подсветка, както и големият въртящ се основен бутон, гарантират лесното и комфортно управление. Оборудването обхваща и вход за до 2 камери за снимки в реално време, съвместим с ISO 11783, както и функции Aux-O и Aux-N, а също и UT1 и UT2.

Повече обем за CARGOS 8400

Друга новост при CARGOS 8400 е възможността за увеличаване на обема му чрез надстройка. С това полезният обем по DIN се увеличава с 2,5 m3 и достига общо до 38 m3. С доказани характеристики на модела CARGOS, като двустранно заточените ножове, известни с дълъг експлоатационен живот и подбирачът с хидравлично снижаемо дъно, CLAAS предлага компактно ремарке, което същевременно е изключително производително.

Допълнително завиване за серията CARGOS 700

За фуражните ремаркета от серията CARGOS 700 CLAAS предлага освен досегашните пасивно и хидравлично електронно управляемо завиване на колелата, вече и новото механично-хидравлично управление. Така CARGOS 700 с ниво на оборудване TREND вече може да бъде снабден и с тази функция, което досега беше запазена марка само за ниво BUSINESS.

Механично-хидравличното принудително управление работи на принципа на изместване с един основен (тандем), респ. с два основни работни цилиндъра (тридем), разположени на теглича и с хидро-акумулатор с голям капацитет  като защита от претоварване. Основните цилиндри са свързани към сфери Scharmüller 50 от страната на трактора и всеки от тях е снабден с планка със солидна болтова защита. При тандемните оси завиваща е последната ос, а при тридемните - първата и последната. По време на работа принудителното управление се задейства от трактора и не изисква постоянна връзка. Освен това системата работи без електроника. Чрез механичното управление хидравличната система гарантира щадене на почвата по време на маневри на заден ход и отлично подравняване на ремаркето зад  трактора - както на равен терен, така и при наклон.

Условие за работа с този тип управление е тегличът да отговаря на стандарт ISO 26402.