Революция при зърнокомбайните

CLAAS представя второто поколение LEXION

Дългоочакваният момент дойде - CLAAS представят новото поколение комбайни LEXION - проект, върху който фирмата е работила последните 7 години. Вече са на разположение седем хибридни и шест сламотръсни модела с мощност на двигателите между 790 к.с. и 313 к.с., които са готови да отговорят на всички изисквания на потребителите по отношение на производителност и качество на сламата. При APS SYNFLOW HYBRID и APS SYNFLOW WALKER както хибридните, така и сламотръсните модели са оборудвани с нови вършачни системи, които са едновременно изключително ефективни и продуктивни. Системата за асистиране на водача CEMOS AUTOMATIC в новите LEXION осигурява повишена функционалност, автоматизация, интелигентно управление и оптимизиране настройките на машините. Подлакътникът също е нов, а CEBIS вече разполага със сензорен екран и предлага по-интегрирани функции и максимално улеснява експлоатацията. Новата концепция за задвижване e с по-малко ремъци и гарантира максимална надеждност, и функционалност на машината.

Ефективност с нови вършачни системи

Новите вършачни системи на APS SYNFLOW HYBRID и APS SYNFLOW WALKER се представят значително по-добре по отношение на вършитбата и отделянето на зърното. И двете системи вече работят с вършачен барабан с диаметър от 755  мм и 10 шини. При APS SYNFLOW WALKER зад вършачния барабан допълнително е поставен и нов сепариращ барабан. При APS SYNFLOW HYBRID захранващият барабан е с увеличен диаметър от 600 мм, за да се подсигури оптимален поток на материала при преноса към роторите.

Наличните нови варианти зърнени бункери с вместимост до 18 000 литра и скорост на разтоварване от 180 л/с, дават възможност за удължаване времето на работа и придават повече мощ на разтоварването.

 

Прецизност благодарение на модерните технологии

И в новия LEXION системата CEMOS AUTOMATIC автоматично коригира настройките на машината с оглед оптимална производителност и качество на вършитбата.

Новата електронна архитектура включва система FIELD SCANNER, която автоматично води машината по ляв или десен откос, или съществуващи колеси, с помощта на лазер. Той е интегриран в покрива на кабината и използва сигнала от разположена отпред автоматичната функция за разпознаване, като пренастройва поведението си спрямо монтираната предна приставка.

Новият QUANTIMETER може да се калибрира от машината и е в състояние да измери производителността без да е необходима масата на 1000 зърна.

DYNAMIC POWER вече е налична и в LEXION и услужливо адаптира производителността на двигателя към работните условия.

Удобство в нова кабина

Новата кабина е проектирана така, че да дава на водача повече пространство и отлична звукоизолация. Към новия подлакътник е добавен регулируемия терминал със сензорен екран на CEBIS, с огромен брой интегрирани функции, което прави експлоатацията на машината бърза и интуитивна.

Редица функции като намаляване скоростта на вършачния барабан или сечката могат да се настройват от кабината. Бързата процедура за подмяна елементите на вършачния кош улеснява и смяната на приборите за работа с много богат набор от култури.

Разширеният ъгъл на въртене осигурява отлична видимост към разтоварващата тръба от кабината. Достъпът до зърнения бункер е улеснен и подаващият шлюз на шнека може да се регулира без допълнителни инструменти.

Почти всички модели на LEXION се предлагат с верижната ходова система TERRA TRAC и максимална скорост от 40 км/ч за максимална защита на почвата, удобство по време на работа и бързо транспортиране.

 

Надеждност при всякакви условия

Новата концепция за задвижване на LEXION е разработена с цел максимална надеждност. При нея са необходими по-малко задвижващи ремъци, всички вариатори са подсилени и могат да се свържат с централна смазваща система. DYNAMIC COOLING се предлага за всички модели на LEXION и осигурява равномерно охлаждане, като същевременно намалява необходимостта от почистване на въздушния филтър.

Благодарение на REMOTE SERVICE водачът получава оптимално и незабавно съдействие, което максимално скъсява периодите на прекъсване на работа.