Когато натиснете „Приемам“, ние поставяме бисквитки (включително и на трети страни), които не са технически необходими, за да Ви предложим едно удобно за използване онлайн съдържание, както и да подобрим нашите услуги, и да ги адаптираме още повече към Вашите интереси. Можете да оттеглите по всяко време Вашето съгласие за това тук. Технически необходими бисквитки поставяме дори и тогава, когато не натиснете „Приемам“.

За да проследи Вашето поведение като потребител, CLAAS използва и „Google Analytics“. Google обработва Вашите потребителски данни, за да предостави на CLAAS анонимни статистики относно поведението на потребителите. Google използва Вашите данни и за други свои цели (напр. създаване на профил) и обединява Вашите данни с данни от други източници. При необходимост Google съхранява Вашите данни извън Европейския съюз, напр. в САЩ, чрез Google LLC. Достъп до данните имат както Google, така също и държавни органи. 

Допълнителна информация ще намерите в нашата Декларация за поверителност.

приемам

Универсалният ISOBUS терминал

Нов CEMIS 700 за ISOBUS приложенията

От лятото на 2020 г. CLAAS започва постепенно да подменя работните терминали OPERATOR и COMMUNICATOR II с CEMIS 700.

Освен с ергономичния си дизайн, новият CEMIS 700 се отличава и със 7-инчовия си сензорен дисплей и навигация посредством 10 твърди клавиша с подсветка и бутон, който се върти и натиска.

Освен с ергономичния си дизайн, елегантния си черен цвят и гладките, лесни за почистване повърхности, новият ISOBUS – терминал се отличава най-вече с конфигурацията си с 10 твърди клавиша с подсветка и бутон, който се върти и натиска. Висококонтрастният цветен дисплей със сензорна функция е със 7-инчов екран и автоматично превключване между дневен и нощен режим. Входът за камера позволява опция за показване в реално време на изображения от до две камери, които може да се превключват с натискане на бутон или автоматично. Така операторът разполага с ясна картина на важните функции на прикачения инвентар или на зоната зад машината. 

Aux-O и Aux-N, функциите UT1 и UT2 и съответствието с ISO 11783 са сертифицирани от Фондацията за селскостопанска електроника (Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF). Освен че разполага с настройки за език и яркост, менюто позволява на оператора и да персонализира силата на звука на вградения високоговорител (за информация и предупредителни сигнали). Покрит е и клас за защита IP 65.

От октомври 2020 г. CEMIS 700 първоначално ще се предлага като опционално оборудване за косачните комбинации DISCO Butterfly, рулонната балопреса ROLLANT 540, сламопресите за паралелепипедни бали QUADRANT и транспортните ремаркета CARGOS.