Златна награда iF GOLD AWARD за LEXION

Флагманът на CLAAS бележи точки и в дизайна

Новата генерация LEXION още в началото на годината бе отличена с наградата iF GOLD AWARD 2020. Дизайнерите на CLAAS Ален Блинд и Томас Вагнер вече получиха своя трофей.

Той пристигна по пощата в Харзевинкел, тъй като тържественото връчване във Фридрихщат Палас в Берлин бе отменено заради пандемията. 

Комбайнът убеди журито на международното престижно отличие за дизайн в категория „Продукт“ чрез оптималната комбинация от ергономичност и дизайн. Преди всичко напълно остъклената кабина, която предлага на водача отлична видимост, както и по-големият бункер за семена, който осигурява по-висока производителност, допринесоха за възкачването на LEXION на челно място на почетната стълбица на победителите. „LEXION е първият модел на CLAAS с уникалния за фирмата Y-дизайн, който получава подобно отличие, каза Ален Блинд, който отговаря за дизайна на CLAAS. Дизайнът „Y“ се проявява в разработките на всички нови самоходни машини на CLAAS и е въплъщение на тяхната динамика, и сила“.

Корпоративният индустриален дизайнерски екип на CLAAS за пръв път кандидатства за отличието и веднага спечели не само наградата, а дори златото. iF GOLD AWARD е специално, извънредно отличие, което се присъжда на продукти, които са направили особено силно впечатление на журито, съставено от именити дизайнери и предприемачи. От общо 1500 награди само 75 са отличени със злато. Това прави статуетката символ на изключителни постижения и иновации в дизайна.

iF DESIGN AWARD е световно известна награда за дизайн, която от 1953 година ежегодно се връчва на отбрани индустриални продукти. Тази година бяха подадени над 7000 заявления за награда от над 50 държави.

Томас Вагнер (вляво) и Ален Блинд получиха награда iF Design Award за комбайн LEXION.