CLAAS представя новата генерация ORBIS

CLAAS представя новата генерация ORBIS

Новите приставки за царевица ORBIS 600 SD и ORBIS 750 работят с големи и малки дискове за оптимален поток на материала, висока производителност и функционална надеждност. Концепцията с шарнирна рама с новоконструираните Т-конзоли намалява теглото и увеличава устойчивостта на износване. С новата система за сгъване приставките за секунди са готови за работа.

Големи и малки дискове за оптимален поток на материала

Концепцията на новите приставки за царевица ORBIS с работна ширина 6 м и 7,5 м се базира на утвърдената комбинация от големи и малки дискове. В средата на приставката са разположени големи дискове. Те осигуряват равномерен поток на материала и при реверсиране имат значителни функционални предимства. При ORBIS 600 SD на външните сегменти има два малки диска (SD = Small Disc), докато при ORBIS 750 има комбинация от голям диск отвън и малък диск отвътре. По този начин при двата модела се получава утвърденият V-образен поток материал с оптимална функционална надеждност, дори при различна гъстота на царевичните насаждения.   

Новоконструираните палци пред ножовете осигуряват събиране на насажденията с малки загуби. Върховете им могат да бъдат демонтирани за прибиране на полегнали царевични растения. Ножовете с новото сърповидно острие дават отлично качество на отрязване при всякакви растения. 

Шарнирна рама с T-конзоли

Новата концепция с шарнирна рама осигурява добре центрирано подаване на прибирания материал към валците за предварително пресоване на JAGUAR. Стабилният елемент гарантира оптимално поемане на теглото на приставката и усилията, генерирани от нея. В зависимост от жътвените условия ъгълът на окачване на шарнирната рама може да се настрои в две позиции. Това дава, особено при влажни условия, предимството за поддържане ъгъла на рязане на приставката, въпреки потъването надолу на предните колела на силажокомбайна. AUTO CONTOUR служи за активно управление на напречното изравняване и осигурява прецизна височина на стърнището по цялата работна ширина. Тази система е серийно монтирана в ORBIS 750, а за модела ORBIS 600 SD се предлага като опция.

Новоконструираните модулни Т-конзоли носят възлите на задвижването и дисковете. В комбинация с новата конструкция на рамата те осигуряват по-ниско и равномерно рязане без задържане на мръсотия. Т-конзолите са закалени чрез пресоване, добре оразмерени и са износоустойчиви, като предпазват елементите на трансмисията от износване и конструктивни натоварвания. 

Нова система за сгъване: готови за работа за нула време

Концепцията на сгъване на моделите е изцяло нова с цел значително да се намали времето на сгъване и да се минимизира времето за подготовка за работа на машината. При модела ORBIS 600 SD страничните елементи се сгъват равномерно към средата, а при ORBIS 750 се застъпват симетрично. Тази компактна система за сгъване предлага на водача оптимална видимост при движение по шосе. И двата модела имат транспортна широчина 3,0 м, което улеснява издаването на разрешително за движение.     

За разрешително за движение по шосе двата модела се предлагат с вградена транспортна система. Обслужването става от кабината. След активиране на транспортната система на улицата две колела носят основния товар на приставката, за да се спази допустимото натоварване на предната ос на JAGUAR. Интегрираната система за потискане на вибрациите осигурява спокойно и комфортно движение по шосе с до 40 км/ч. Системата позволява бърза и безопасна смяна на полетата и чрез нея се избягват ненужни процедури за пренастройка.

 

Концепция на задвижване за перфектно качество на раздробения материал

Концепцията на задвижване е оптимално пригодена както за JAGUAR 900 с променливо задвижване на приставката, така и за JAGUAR 800, и гарантира перфектно качество на раздробения материал. Двустепенна предавателна кутия регулира скоростта на приставката, докато предавателна кутия с 3 скорости регулира скоростта на захранващия барабан и осигурява перфектна синхронизация на потока материал. Автоматична функция на променливото задвижване на приставката предлага комфортно оптимизиране на потока материал от кабината. 

Малкият брой предавки и ефективното силово предаване осигуряват ниска необходима мощност и висока ефективност. Освен това интервалите за смяна на маслото са удължени на 2500 ч. или 5 години, което намалява разходите за поддръжка. 

Всеки ORBIS серийно е снабден с комуникационен модул. Той предава данни от приставката към машината и съхранява настройките на силажокомбайна JAGUAR. Дори след смяна на приставката настройките не се губят. Това пести време и предотвратява оперативни грешки.

CLAAS ORBIS 750. Animation.