Остри ножове - добро качество на фуража

Повече комфорт при наточване на ножовете

От 2019 CLAAS снабдява автоматичния си апарат за наточване на ножове AQUA NON STOP COMFORT с LED-осветление на вътрешното пространство и вътрешно измиване на пространството за наточване. По този начин наточването на ножове за преси и ремаркета става още по-комфортно. 

Доброто качество на фуража се постига с остри ножове 

Апаратът за наточване на ножове AQUA NON STOP COMFORT на CLAAS осигурява равномерно наточени ножове за преси и ремаркета. Това гарантира качеството на фуража, пести гориво и щади задвижването на машината за прибиране на фураж. 

Уредът е първият напълно автоматичен на пазара. С едно зареждане машината може да наточи до 51 ножа. Над 90 шаблона осигуряват прецизно наточване по контура на почти всички производители на ножове. Наточването на правоъгълни ножове също е възможно. 

Емулсията за наточване със затворена циркулация гарантира прецизно мокро наточване, при което ножовете почти не губят от степента си на твърдост и дори след многократно наточване осигуряват перфектно качество на рязане.

Обслужването е лесно и удобно. Не е необходимо дълго да се мъчите с настройката. Също така по време на процеса на заточване не е необходима ръчна намеса.

 

Нови елементи от 2019

От 2019 в AQUA NON STOP COMFORT има вградено LED-осветление на вътрешното пространство. Чрез него потребителят може по всяко време да види и контролира оптимално процеса на наточване. Осветлението е устойчиво на вода, охладителна емулсия и прах от наточването, а също така може лесно да се включи от терминала. 

Редовното премахване на прах от наточването в машината осигурява по-добра видимост върху процеса на наточване и подсигурява функционирането на сензорите. С новата, изцяло интегрирана функция за промиване на наточващото пространство в AQUA NON STOP COMFORT, потребителят може бързо и лесно да почисти машината веднага след използване.