AMAZONE разширява гамата пръскачки UF 02 с два нови модела

Нови навесни полеви пръскачки UF 1002 и UF 1302

AMAZONE разширява гамата навесни полеви пръскачки UF 02 с два нови модела. UF 1002 е с номинален обем от 1 000 литра и действителен обем от 1 100 литра, а UF 1302 е с номинален обем от 1 300 литра и действителен обем от 1 400 литра. И двата модела са пригодни за използване със странично сгъващите се щанги Q-Plus при работни ширини от 12 до 15 метра и с вертикално сгъващите се Super-S1 и S2 за ширини от 15 до 30 метра. Така пълната гама UF 02 вече включва резервоари с обем от 1 000 до 2 000 литра. Познатите модели полеви пръскачки UF 901 и UF 1201, позиционирани в средния ценови клас, остават в продуктовата програма.

И двата нови модела – UF 1002 и 1302, са оборудвани със специално изработен резервоар от полиетилен с нисък център на тежестта. Резервоарът е изключително компактен, което означава, че разстоянието между долните точки на окачване и щангите е минимално. Системата за бързо окачване осигурява удобен и безопасен монтаж и демонтаж въпреки малките разстояния. Системата за застопоряване и съхранение се предлага като стандартно оборудване и преди започване на работа трябва само да се освободи отвън, така че поддържащите рамена автоматично да се плъзнат в работна позиция под резервоара.

Управлението на течността за разпръскване се осъществява посредством експлоатационния център SmartCenter. Той е разположен зад голяма подвижна врата в лявата част на машината с оглед защита от замърсяване и водни пръски. Освен всички удобно разположени контролни прибори там се намира и смесителния резервоар с обем от 60 литра. Коничният дизайн и високата смукателна способност гарантират високоскоростно, безпроблемно и бързо изпразване. Гранулираните торове като магнезиев сулфат се засмукват напълно безпроблемно благодарение на разбъркващата дюза и високопроизводителния периферен тръбопровод, разположен под ръба на смесителния резервоар. В този резервоар винаги е налична чиста вода както по време на засмукване, така и при напорно пълнене под налягане. Освен това е възможно резервоарът за чиста вода да се пълни по време на засмукване посредством специално разработения 7-позиционен кран. В дизайна на машината е включено и непропускащо замърсявания отделение над смесителния резервоар, предназначено за лични предпазни средства.


Опционално се предлага пакетът Comfort, който позволява дистанционно управление и автоматизация на циркулацията на течността за разпръскване. Това включва автоматично спиране при самонапълване със смукателния маркуч, както и възможността същото да се направи при пълнене под налягане. Бъркането се саморегулира автоматично в зависимост от нивото на запълване на резервоара по време на работа, като интензивността на бъркане автоматично намалява с намаляване на количеството разтвор, докато не се изключи изцяло, за да се предотврати разпенването. В този пакет е включена и функцията за автоматично-динамичен контрол на бъркалката. При нея скоростта на бъркане временно се намалява автоматично, ако при щангите е необходимо по-голямо количество за разпръскване. Бъркалката отново започва да работи с пълна мощност, веднага щом дюзите се изключат от зоната на обръщане. След използване пакетът Comfort улеснява изцяло автоматичното почистване, което може да се извърши дистанционно от кабината на трактора. Освен тази функционалност UF 02 може да бъде заводски оборудвана и със система за постоянно вътрешно почистване. За всички видове щанги (Q-plus, Super-S1 и Super-S2) се предлагат разнообразни пръскащи тръбопроводи с TG арматура, както и избор от корпуси с единични или тройни дюзи. И при двете рамена – Super-S1 и Super-S2, е възможно изключването на отделни частични широчини да се комбинира със системата за регулиране на налягането DUS. За Super-S2 обаче AMAZONE предлага и опцията за активиране на отделни дюзи AmaSwitch с едно- и многокорпусни дюзи, която се предлага с DUS pro като стандартно оборудване. В допълнение към това за корпуса AmaSwitch се предлага и комплект за удължаване дистанцията на дюзите на 25 см. Специалната функционалност тук е, че когато не се употребява, не е необходимо комплектът за удължаване на дистанцията да се демонтира от машината. Естествено, той може да се използва и с маркучи за течна тор.

Моделите UF 1002 и 1302 може да се използват или с FT 1001, или с предния резервоар FT 1502, което увеличава обема с 1 000 или 1 500 литра. FlowControl+ позволява предният резервоар да се интегрира напълно в потока на течността на пръскачката със задно окачване. Придвижването на течността между предния и задния резервоар е изцяло автоматизирано по време на разпръскване и при напълване. Така водачът управлява пръскачката по същия начин като с един резервоар.