Новости при AMAZONE

Нова навесна пръскачка UF 1602

AMAZONE разшири гамата навесни пръскачки модел UF 02 със съвместимата с ISOBUS пръскачка UF 1602. С номинален обем 1 600 л и действителен обем 1 700 л UF 1602 може да бъде снабдена с всички щанги S2 от 15 до 30 м.

UF 1602 разполага със специално оформен полиетиленов резервоар с оптимално разположен център на тежестта. Гладките стени на резервоара дават възможност за ефективно почистване на резервоара отвътре и отвън. 

Обслужването на циркулационната система на пръскачката UF 1602 се осъществява централно посредством центъра за обслужване SmartCenter. Той е разположен зад удобен капак от лявата страна на машината, където е защитен от мръсотия и намокряне. Зад този капак, освен центъра за настройки, се намира и новият високоефективен резервоар 60 л за смесване на препарата. Конусната му форма и високата мощност на изсмукване допринасят за бързо, безпрепятствено изпразване на разтвора без остатък. Дори гранулати като английска сол и др. могат да се подават без проблеми благодарение на смесителната дюза, намираща се в отвора за изсмукване и високопроизводителния пръстеновиден тръбопровод.    

За дистанционно управление и автоматизиране циркулацията на течностите при UF 1602 се предлага като опция пакет Comfort. Той съдържа серийно автоматично стопиране на напълването на смукателния маркуч и като опция стопиране за пълненето под налягане. По време на приложение, в зависимост от напълването на резервоара, бъркалката се регулира автоматично. Когато нивото на течността намалява, мощността на бъркалката се намалява, докато се изключи напълно. Освен това в този пакет се съдържа и автодинамично регулиране на бъркалката. Ако към щангите на пръскачката трябва да се подаде по-голямо количество за разпръскване, мощността на разбъркване автоматично намалява за момент. Щом в края на полето отново всички дюзи са затворени, бъркалката отново работи на пълна мощност.  

След работа пакетът Comfort предлага напълно автоматично почистване, което се управлява дистанционно от кабината на трактора. 

При UF 1602 има възможност за разширяване обема с 1000 л чрез поставяне на преден резервоар FT 1001. Чрез FlowControl+ предният резервоар е напълно интегриран в циркулацията на UF 1602. Пълненето и управлението на препарата по време на работа между предния и задния резервоар е напълно автоматизирано. Благодарение на тази автоматизация водачът работи по същия начин, както с един резервоар.