Отново отличия за Amazone

Три сребърни медала от Агритехника за Amazone

На изложението Агритехника, проведено през ноември 2017, фирма Amazone представи над 60 различни машини и функционални модела, между които 25 нови технически решения и машинни елементи. За 3 от тях Немската селскостопанска асоциация DLG награди фирмата със сребърни медали.

Първият сребърен медал Amazone спечели за разработената си съвместно с фирма Rometron иновация "SwingStop pro", която се грижи за още по-прецизно водене на щангите при модерните пръскачки на средства за растителна защита. SwingStop pro представлява комбинация от активно потушаване на трептенията SwingStop и нова система дюзи, работеща на принципа на модулацията на честотите на ширината на импулсите (PWFM). С помощта на софтуер и ускоряващи сензори SwingStop pro в реално време изчислява относителната скорост на всяка отделна дюза, поставя я в съотношение със скоростта на движение на пръскачката и променливо управлява съответното разпръсквано количество в милисекунди. По този начин могат да бъдат компенсирани всички смущаващи въздействия, възникващи от хоризонталните движения на пръскателните щанги. Това води до една непостижима до скоро точност на приложение по цялата работна ширина на пръскачката.    

 

Втората отличена новост от Amazone е SmartService 4.0. На фона на все по-сложните селскостопански машини със SmartService 4.0 Amazone използва най-модерните Augmented Reality- и Virtual Reality-технологии с цел ускоряване процесите на усвояване, обучение и сервизиране в областта на техническото обслужване на клиентите и подпомагането им в поддръжката на машините. Благодарение на SmartService 4.0 например един сервизен техник от фирма-партньор на Amazone, който в момента трябва да извърши сложен ремонт или поддръжка, може дигитално в реално време да се свърже със сервизен специалист на Amazone, намиращ се в офиса на фирмата в Германия. Посредством тази връзка, която се осъществява посредством таблет, смартфон или очила за данни, е възможно да се помогне веднага с експертно мнение на всеки техник, намиращ се в произволна точка на земното кълбо.  

Сребърен медал Nr. 3 Amazone получи заедно с фирма DKE-Data GmbH & Co. KG и други известни производители на селскостопанска техника, за agrirouter. Аgrirouter е базирана на интернет платформа за обмен на данни, посредством която земеделските стопани и фирмите за земеделски услуги могат да обменят всякакви работни данни от своите машини, независимо от техния производител и различните селскостопански приложения, които ползват. Това не само улеснява обменът на данни и работните процеси, а също така намалява административните разходи и подобрява рентабилността. Същевременно   agrirouter дава възможност на земеделците и фирмите за земеделски услуги да оптимизират от начало до край процесите на селскостопанско производство. От гледна точка на практичността Вие запазвате пълен контрол върху всички ваши данни.