Нарастващо търсене на машини AMAZONE в световен мащаб

AMAZONE откри нов завод в Брамше

След близо година строителни работи AMAZONE откри официално новия си завод в индустриалната зона Шлептруп на град Брамше. Проектът, който е изцяло ново строителство, включва монтажни, спедиторски и складови халета с обща площ от 16 000 м², както и една административна сграда.  Обемът на инвестициите в този първи строителен проект на новата локация възлиза на около 16 милиона евро.

През последните седмици новият завод беше оборудван в окончателен вид и вече поема крайния монтаж на прикачните пръскачки UX. За монтажа на тези машини с работна ширина до 40 м новите халета, конструирани специално за тези размери, предлагат достатъчно пространство и с това идеални условия за работа. Броят на служителите в секторите производство, монтаж, логистика и администрация ще нарасне до 150 през 2019 година.

Отлична транспортна достъпност от главна магистрала BAB A1

Новата локация се характеризира с отлична транспортна достъпност и е разположена директно на изхода за град Брамше на главна магистрала BAB A1 северно от Оснабрюк и се намира само на 25 километра разстояние от централата в Хасберген-Гасте. Общата площ на парцела на AMAZONE на тази локация е 24 хектара, от които при настоящия първи етап бяха застроени около пет хектара. Оставащата площ предлага достатъчно място за следващи етапи на строителство.

 

Управителите на AMAZONE Кристиан Драйер и д-р Юстус Драйер благодариха на град Брамше и на ангажираните строителни фирми

за изпълненото с взаимно доверие сътрудничество от етапа на планиране до завършването на строителните работи: „Заедно успяхме да осъществим с много бързи темпове –  само с двегодишен период на планиране и една година строителство – един много важен проект –

новия завод в Брамше, представляващ част от стратегията за растеж на AMAZONE.“

 

Оптимизиран за мултивариантно производство на тежки машини

При откриването управителите представиха на гостите концепцията на завода: „Новият завод представлява фабрика на кратките разстояния и е предназначен за мултивариантно производство на тежки машини с големи размери. По този начин се осигурява оптимално за производството разположение на функционалните зони за получаване на стоки, съхранение и складиране, монтаж, приемане на машини с изпитателен стенд и контрол на качеството, както и спедиция. Радваме се, че така успяхме да увеличим местния производствен капацитет в допълнение към нашите заводи в Гасте и Леден и същевременно с това да постигнем цялостна оптимизация на логистиката в тези три завода“.

 

Кристиан Драйер подчерта, че с преместването на крайния монтаж на пръскачките UX в другите заводи се освобождава място, което дава възможност за оптимизиране на производството и в други сектори. „Използваме допълнителен капацитет за по-нататъшното цялостно оптимизиране на вътрешното разпределение на задачите между различните локации и с това в крайна сметка на нашата производствена и логистична структура“, каза Кристиан Драйер.

 

Нарастващо търсене на машини AMAZONE в световен мащаб

AMAZONE продължава да оценява като положителни перспективите за машините AMAZONE: „Нарастващото търсене на нашите машини в световен мащаб ни дава шанс за по-нататъшен растеж. Но ние трябва да сме в състояние и да отговорим на това търсене в бързи срокове и да предлагаме най-високо качество. Затова новият завод в Брамше и оптимизацията на логистиката в заводите в Леден и в централата в Гасте представляват решителни крачки в тази посока“, подчертаха управителите.