По-удобно и прецизно решение за управление на машините

Нов терминал EasySet 2 за тороразпръсквачки ZA-V

AMAZONE вече предлага като алтернатива на по-разпространените хидравлични затварящи шибъри, налични при базовите версии на тороразпръсквачките ZA-V, вграденият в кабината терминал за обслужване EasySet 2. EasySet 2 включва опция за електронно управление на шибърите с натискане на един бутон. За задвижване на шибърите не са необходими хидравлични връзки, а само захранващ кабел от 12 V за вградения в кабината терминал.

При вградения терминал EasySet 2 не е необходима навигация в менюто. Това означава, че всеки бутон има една-единствена функция, което прави експлоатацията много лесна. Така при кратки операции по разпръскване шибърите може електронно да се отварят двустранно или едностранно. Желаното количество за разпръскване се въвежда в терминала и в самия процес на разпръскване стойността може да се променя с единици или десетици. По този начин отпада необходимостта да се слиза от трактора и ръчно да се коригират зададените стойности в задната част на машината.

 

Новият EasySet 2 може да променя позицията на шибъра в комбинация със сигнала за скоростта и така да реагира на евентуални вариации в скоростта на движение напред, като автоматично коригира големината на отвора спрямо скоростта. Това означава, че количеството разпръснат материал остава неизменно дори при променлива скорост на движение напред.

 

Ако се използва електронното устройство за гранично разпръскване Limiter V+, то може да се задвижи само с натискане на един бутон от EasySet 2. С помощта на бутоните „плюс” и „минус” височината му също може да се регулира, което оказва сериозно въздействие върху площта, върху която се разпръсква торът. Това прави много удобно превключването вътре в кабината на трактора между странично, гранично и водно разпръскване, както и оптимизирането на съответните им настройки без напускане на кабината.

 

Освен това EasySet 2 има вграден брояч за обработена площ и потребителят винаги разполага с информация за производителността на машината.