Новости при Catros Special или CatrosXL

Предна рамка с Crushboard или разрохквачи на тракторните следи за Catros Special или CatrosXL

За навесните компактни дискови брани Catros Special и CatrosXL с работни ширини 3 м, 3,50 м и 4,00 м AMAZONE вече предлага опционално предна рамка с изравнителна дъска Crushboard.

С Crushboard компактните дискови брани са идеално подходящи за подготовка на сеитбеното легло, тъй като чрез рамката се постига силен ефект на раздробяване и подравняване. Но и при обработка на стърнища това оборудване дава известни предимства. Така например чрез Crushboard се стриват рапични шушулки или пък остатъчната рапица се стимулира за покълване. Също така стърнищата от рапица, слънчоглед и царевица се натрошават, което благоприятства последващото загниване на сламата.     

Предната рамка се монтира пред дисковете. По този начин дъската Crushboard може да се настрои независимо от работната дълбочина на полето с дискове.  Настройването на работната дълбочина и по този начин агресивността на Crushboard се осъществява по избор безстепенно механично или дистанционно хидравлично.  При хидравличното управление водачът може удобно да извърши настройката от седалката на трактора. В негова помощ има прегледна скала. Като алтернатива на Crushboard  предната рамка може да се снабди с разрохквачи на следите от колелата, които допълнително да раздробяват тракторните следи при меки почви.