Четвърт милион реализирани продажби при сеялките

250 000 продадени сеялки AMAZONE

След като надхвърли бройката 250 000 продадени сеялки в края на 2019, AMAZONE определено има специален повод за отпразнуване на това постижение. Не само заради впечатляващия обем от четвърт милион реализирани продажби, но и заради дългата история на успешната разработката на сеялките AMAZONE.

Историята на сеялките започва през 1947 г., когато инж. Хайнрих Драйер съвместно с г-н Кадеман разработват първата сеялка D1 с работна ширина от 2 метра, която била оборудвана с иновативното сеещо колело Elite за фини и нормални семена. Тази сеялка прави революция в засяването на междинни култури, тъй като, за разлика от другите сеялки по това време, D1 не изисква непрекъсната смяна на сеещите колела.

През 1966 г. за първи път на пазара е лансирана легендарната сеялка D4, комбинирана с активна ротационна брана. Нейната наследничка сеялка D7 се появява през 1972 г. и се превръща в най-продаваната сеялка в света за всички времена.

С лансирането на RPD DrillStar през 1988 г., AMAZONE предлага първият гумен клиноводен притъпкващ валяк.

Последната разработка в областта на комбинациите с конвенционални сеялки е Cataya, която разполага с прецизна дозираща система, електрическо задвижване на изсяващия валяк и централен център за настройки за бързо регулиране на дозиращата система и удобно калибриране.

През 1995 г. пневматичните сеялки допълват продуктовата гама при конвенционалните сеялки. В основата им стои пневматичен резервоар за семена за предни гуми с въртящ се култиватор и колесен уплътнител. Следващите разработки като популярната пневматична прикачна сеялка AD-P и по-нататъшната й оптимизация отвеждат технологията до днешната Centaya.

Centaya разполага с електричеки задвижван агрегат за превъртане на изсяващата норма и може да бъде оборудванa с двоен дисков нож на плуга TwinTeC+ или с един дисков нож RoTeC.

За да отговори на нарастващото търсене на комбинациите от сеялки и почвообработващи приспособления, въведената през 2001 г. пневматична сеялка Cirrus предлага голяма работна ширина -  от 3 до 6 метра. Флагманът на тази гама е наскоро лансираният Cirrus-CC. Моделът е оборудван с резервоар под налягане 4 000 литра с два електрически задвижвани сеещи агрегата и допълнителна система за транспортиране, която позволява да се прехвърлят едновременно два различни материала по метода на двойното полагане.

 

Д-р х. к. Хайнц Драйер успява да постигне още един пробив с пускането на директната сеялка NT и нейния наследник Primera DMC за директна сеитба и конвенционална сеитба. Изобретяването на работния орган за директна сеитба оттогава насам прави възможно извършването на директна сеитба върху разнообразни видове необработени почви. Освен това след Primera DMC серията сеялки с голяма работна ширина търпи развитие в последното десетилетие с излизането на Cayena и Condor. Благодарение на специалните им изсяващи органи и работна ширина до 15 метра, и двете сеялки могат да достигнат висока производителност върху изключително голямо разнообразие от почви. 

Това продуктово портфолио позволява на AMAZONE да предлага на своите клиенти широк асортимент от сеялки и методи за сеитба с работни ширини, вариращи от 2,5 метра до 15 метра, при различни почвени структури.