Прес релийз

Нови ширини на веригите за тракторитe AXION TERRA TRAC от CLAAS

Две нови ширини на веригите позволяват тракторите AXION TERRA TRAC с висока мощност на CLAAS да се използват по още по-гъвкав и щадящ почвата начин.

След пазарният дебют на AXION TERRA TRAC през 2019 г., полуверижни трактори с цялостно окачване и висока мощност допадат на все повече фермери и арендатори в Европа и от 2022 г., на подбрани задгранични пазари. При теглене на товари, например култивация на почвата, и благодарение на отличните характеристики, щадящи почвения слой, уникалното следене на контура на повърхността с ход на окачването от 120 мм и превъзходния комфорт при движение със скорост до 40 км/ч, тракторите изпълняват доста разнообразни дейности, като торене с органични и минерални торове по полета и ливади, теглене на товари със зърно или захарно цвекло по време на прибиране на реколтата или дори косене на чувствителни ливади.

В допълнение към настоящите гумени вериги с ширина 635 мм и 735 мм, сега са налични още два варианта за още по-разнообразни и щадящи почвата приложения. За безпроблемна експлоатация при култури, засаждани на бразди, например при разпръскване на органична тор сред култури или при работа с брани, CLAAS в момента предлага 457 мм/ 18-инчови тесни вериги. От есента на 2021 г. AXION TERRA TRAC също се предлага с вериги с ширина 890 мм/ 35 инча, но общата ширина остава под 3,00 м. Гумените вериги са идеални за допълнително намаляване на увреждането на почвата и трамбоването на полетата и ливадите, а благодарение на активния контрол на веригите при завиване, повърхността на почвата не се уврежда при извършване на остри завои.

Тесните вериги с ширина 457 мм/ 18 инча, наред с веригите с ширина 635 мм/ 25 инча и стандартните вериги с ширина 735 мм/ 39 инча, машината в момента може да се оборудва с вериги с ширина 3,00 м/ 120 инча в подбрани пазари като Австралия. Това прави възможна работата в приложения на Контролиран земеделски трафик и подобрява маневреността.

Като допълнителна иновация AXION TERRA TRAC в момента може да се оборудва с CLAAS CTIC система за помпане на гумите на предната ос. Предните гуми се помпат чрез използване на компресора за пневматичната спирачна система.

CLAAS предлага два модела AXION TERRA TRAC:

Модел

Макс. мощност на двигателя

Трансмисия

Макс. допустимо общо тегло

AXION 930 TERRA TRAC

355 к.с.

CMATIC CVT,
40 км/ч

22 000 кг

AXION 960 TERRA TRAC

445 к.с.

CMATIC CVT,
40 км/ч

22 000 кг