Прес съобщение

Томас Спиринг става част от Изпълнителния борд на директорите на групата CLAAS

От 1 октомври 2023 г. Томас Спиринг ще се присъедини към Изпълнителния борд на директорите на групата CLAAS. Той ще отговаря за звено „Самоходни комбайни“ и ще е пряко подчинен на главния изпълнителен директор Ян-Хендрик Моор.

„Радваме се, че точно Томас Спиринг ще заеме тази важна роля в Изпълнителния борд на директорите на групата“, казва Катрина Клаас-Мюлхойзер, председател на Надзорния съвет на групата CLAAS. „Той познава CLAAS както никой друг и благодарение на различните позиции, които е заемал в Германия и чужбина, е идеално подготвен за новата си управленска позиция. Благодарим му за отличната работа, която е свършил досега, и му желаем добър старт и много успехи в новата му роля."

Томас Спиринг е роден в Херцеброк-Клархолц в Източна Вестфалия, Германия и работи за CLAAS от 22 години. След дипломирането си по Бизнес администрация, той поема различни позиции и управленски роли в областта на контролинга, продажбите и финансите в Германия и чужбина. Като част от професионалното си развитие, Томас Спиринг е заемал позицията финансов директор на CLAAS в Saxham, Обединеното кралство, за пет години от юни 2015 г., а от 2017 г. е бил финансов директор на CLAAS Франция, отговаряйки за отдел Продажби и Сервизно обслужване за Западна Европа. От юли 2020 г. успешно управлява региона на Централна Европа като старши вицепрезидент.

От 1 октомври 2023 г. изпълнителният борд на директорите на групата CLAAS ще се състои от петима членове. В допълнение към главния изпълнителен директор Ян-Хендрик Моор и новоназначеният Томас Спиринг, това са финансовият директор Хенър Бьотхер, д-р Мартин фон Хойнинген-Хюне, отговарящ за дивизия Трактори и силажни машини, Технологии и Системи, както и Кристиян Радонс, оглавяващ направление Продажби и сервизно обслужване.CLAAS Group, Corporate Communications