Прес релийз

Осъвременяване на най-добрия TORION за постигане на подобрени характеристики

Двата флагмана CLAAS TORION селскостопански колесни товарачи сега притежават повече мощност, увеличен капацитет за повдигане и дори още по-голяма височина за товарене. Имената им също са променени на TORION 1913 и TORION 2014.


Когато става въпрос за голям обем на кофата, капацитет за повдигане и впечатляваща височина на товарене, нищо не може да съперничи на двата флагмански модела от гамата на TORION – 1812 и 1914. Сега двата селскостопански колесни товарачи са заместени от два нови модела с препроектирана предница и повдигащи рамене за увеличена височина и обсег на товарене.

По-високо повдигане, по-бързо товарене

Основната отличителна характеристика на TORION 1913 и 2014 касае удължаване на междуосието с 10 см. Причината за това се изяснява при осъществяване на по-задълбочена инспекция: новопроектираната предница и повдигащата рамка позволяват увеличаване на височината и обсега за товарене. Благодарение на удълженото повдигащо рамо, височината на кофата е увеличена до 4.15 м – с 23.5 см – със селскостопанска кинематика и Z-кинематика. С новата Z-HL Highlift (високо повдигаща) кинематика, сега може да се постигне височина на товарене от 4.70 м, дори при Z-кинематиката. Това означава безопасно товарене дори на най-високите ремаркета. При съчетаване с още по-голям обем на кофите, това увеличава силата на изтръгване и товара на преобръщане до 165 kN и 12 500 кг (TORION 1913) и 175 kN и 13 750 кг (TORION 2014). В допълнение, увеличеното междуосие и уголемено експлоатационно тегло от 18.5 т (TORION 1913) и 19.6 т (TORION 2014) предоставят оптимално балансиране и максимална стабилност дори при голямо натоварване. Максималното наличното хидравлично усилие е увеличено от 234 л/мин на 290 л/мин за ускоряване на циклите за товарене.


Ниска скорост и CMATIC за подобрена ефективност


Мощността на двигателя е адаптирана съгласно увеличения товарен капацитет и тегло, гарантиращи продължителни, бързи и динамични цикли за товарене. С ефективният си четирицилиндров двигател Liebherr с обем 7.01 л, TORION 1913 сега предоставя 163 kW/222 к.с., докато обемът от 7.96 л на TORION 2014 развива 183 kW/249 к.с. Благодарение на концепцията с ниска скорост, максималната мощност се постига при икономичните за разхода на гориво 1 150 об./мин при максимален въртящ момент от 1 100 об./мин. Мощността на двигателя ефективно предава задвижващата сила на колелата чрез доказаната трансмисия с разделяне на мощността CMATIC.



можете да свалите снимки от тук.

Относно CLAAS

CLAAS (www.claas-group.com) е семейна компания основана през 1913 година и е сред водещите световни производители на селскостопански машини. Дружеството, с централа в Харзевинкел, Вестфалия, е европейски пазарен лидер в областта на комбайните. CLAAS е глобален пазарен лидер за друга голяма продуктова група: самоходни комбайни за фураж. CLAAS също държи челни позиции в глобалната селскостопанска технология със своите трактори, както и със селскостопанските си балиращи машини и комбайни за силаж на трева. Най-напредналата селскостопанска информационна технология също формира част от продуктовата гама на дружеството. CLAAS има повече от 11,400 служители в цял свят и през 2020 година генерира оборот от 4.04 милиарда евро.