16 години производство на трактори

Над 150 000 трактора CLAAS

От началото на собственото производство трактори през 2003 до март 2019 CLAAS са изработили над 150 000 трактора. 

AXION – началото на една успешна история

С придобиването на Renault Agriculture през 2003 CLAAS разшири своята стандартна продуктова гама с трактори. Същата година в бившата фабрика за трактори във френския град Льо Ман бяха произведени първите класовско зелени трактори. 

CLAAS AXION беше първият трактор с класовско зелена кръв във вените си. Разработката му започна в края на 2003. От тогава до сега AXION предлага висок комфорт и лекота на обслужване, а също така висока мощност в съчетание с нисък разход на гориво и голяма надеждност. 

 

ARION – доказан модел в средния мощностен клас 

На Agritechnica 2007 CLAAS представи серията трактори ARION 500 и 600. От 2017 година на пазара се предлага трета генерация от тази успешна серия с мощност от 125 до 205 к. с. За моделите от сериите ARION 500 и 600 на разположение имаме три различни нива на оборудване - базисното оборудване CIS, разширеното CIS+ и комфортния пакет CEBIS. Всички варианти могат да се доставят с трансмисия HEXASHIFT, а при CIS+ und CEBIS има възможност за безстепенна трансмисия CMATIC.

 

Производство на трактори: инвестиция в бъдещето

Понастоящем CLAAS инвестира постоянно в модернизиране на производството. За тази цел в завода за трактори в Льо Ман стъпка по стъпка процесите се вдигат на едно по-високо ниво. Освен интелигентен предварителен монтаж на  предавателния комплекс, CLAAS въвежда монтаж на базата на AGV (Autonomous Guided Vehicle). Плоските транспортьори носят тракторите по време на монтажа и се движат почти самостоятелно по време на производството. Освен това се правят нововъведения в логистичната концепция през етапа на изработка. В края на проекта ще имаме едно от най-модерните производства на трактори в Европа.