Пълно обслужване за защита на почватa

CLAAS инвестира в технология за контрол на налягането на гумите

CLAAS придоби правата над технологията за контрол на налягането на гумите, разработена от R&M Landtechniksysteme. В бъдеще CLAAS Industrietechnik със седалище в Падерборн ще управлява и разработва системите, които досега се произвеждаха от експертите в налягането на гуми от Менезе в Сeверен Рейн-Вестфалия. Страните имат споразумение да не разкриват подробности по сделката.

Практични решения

Технологията R&M ще превърне CLAAS Industrietechnik в специалист в налягането на гумите и така ще добави в портфолиото едно комплексно решение за трактори, ремаркета и други земеделски превозни средства. Освен технологията за контрол, пакетът включва ротационни трансмитери и изключително високопродуктивни въздушни компресори. Ето защо потребителите ще имат възможност бързо да превключват трактора и ремаркето от налягане, подходящо за работа на полето, към налягане, удачно за движение по пътя, което прави системата идеална за операции, предполагащи честа смяна в налягането на гумите, включително при транспорт на силаж и тор. Налягането се измерва и контролира отделно за всяка гума. В трактора е монтирана пълната клапанна технология, което позволява лесно да се комбинира с няколко монтирани устройства.

 

Иновативна операционна концепция

За експлоатация на системата се използва иновативно приложение. Водачите имат възможност да запаметят редица профили за различни комбинации от трактори и монтирани съоръжения. Стойностите на налягането, необходимо за работа на полето и движение по пътя, се въвеждат само веднъж и се запаметяват. Отделното измерване за всяка гума осигурява прецизно нагласяне на налягането – например само от едната страна при изкачване по наклонена повърхност.

 

Пълно обслужване за защита на почвата

„Изключителните решения на R&M са перфектното допълнение към продуктовата ни гама. Освен ходовата система TERRA TRAC вече ще предлагаме и професионално оборудване, което позволява на колесните машини да щадят почвата,“ казва д-р Томас Лорф, изпълнителен директор на CLAAS Industrietechnik GmbH. Технологията за контрол налягането на гумите вече се предлага и като решение за преоборудване.