Лесно обслужване, повече комфорт

Нов вариант CIS+ за оборудване на трактори AXION 900 и ARION 600/500

С CIS+ CLAAS предлагат вече, освен утвърденото базисно оборудване CIS и комфортната версия CEBIS, един допълнителен вариант за оборудване.

Новият CIS+ е насочен преди всичко към клиенти, които искат да работят по-удобно и ефективно, възползвайки се от допълнителните екстри на електрониката, но нямат нужда от всички възможности на също така новото оборудване CEBIS. CIS+ като за начало ще се предлага само за новите серии трактори AXION 900, както и ARION 600/500.   

 

Новото оборудване CIS+ се отличава с голяма прегледност, голямо удобство за потребителя и множество нови функции, присъщи на комфортната версия. Към тях спада DRIVESTICK за обслужване на трансмисията CMATIC или HEXASHIFT, ELECTROPILOT кръстат лост със смяна посоката на движение и интегриран 7-инчов CIS цветен дисплей за изобразяване и настройка на всички важни функции на машината. Освен това като съществена разлика спрямо оборудването CIS, разполагате с до шест двойки клапани с електронно управление. 

 

CIS+ с безстепенна трансмисия CMATIC  

С оборудването CIS+ утвърдената безстепенна трансмисия CMATIC се предлага за пръв път без комфортното оборудване CEBIS. При CIS+ трансмисията CMATIC се управлява посредством удъвършенствания DRIVESTICK в подлакътника. DRIVESTICK се управлява пропорционално, т. е. колкото по-силно натискате или дърпате, толкова по-бързо ускорява или спира трансмисията трактора в режим на използване на кръстатия лост. При използване на режим на работа с педала на газта, посредством DRIVESTICK ръчно се усилва или намалява ефекта на спирачката на двигателя. Освен това на DRIVESTICK се намира бутон темпомат, посредством който с едно просто натискане на копчето може да се запамети моментната скорост. Оборудване CIS+ може да имате също при удобната и високоефективна трансмисия HEXASHIFT с новата функция SMART STOP и автоматиката на превключване HEXACTIV  с темпомат (само при ARION 600/500). 

 

ELECTROPILOT кръстат лост с вградено реверсиране  

CIS+ предлага освен това новият кръстов лост ELECTROPILOT с ергономична форма, който предлага преди всичко при дейности с челен товарач или комбинирани процеси на работа. Докато хидравличните функции, както обикновено, могат да се управляват с кръстатия лост, вграденото в него реверсиране дава възможност за движение напред и назад с едно натискане на копчето. Така например водачът може да извършва всичките работни процеси при челно товарене само с лоста. 

 

Оптимален контрол с 7 инчовия цветен дисплей CIS  

Към пакета с оборудването CIS+ спада и цветен 7 инчов CIS дисплей, вграден за удобство в А-колонката. На дисплея водачът има постоянен поглед върху всички важни функции на трактора и машината, например трансмисията, мениджмънта в зоната на обръщане и електронните уреди за управление. Както при оборудването CIS, така и при CIS+ всички функции могат да се настройват и регулират с въртящото се копче и бутон ECS на дисплея. 

 

CSM мениджмънт в зоната на обръщане и интерфейси ISOBUS   

В допълнение CIS+ предлага много функции, доказали се в предишното оборудване CEBIS. Така например имате възможност за регулиране на дебит и време при отделните двойки клапани, а с мениджмънта в зоната на обръщане CSM могат да се запишат до четири последователности на операции. Общо разполагате с до шест двойки клапани, които могат да се управляват по електронен път. Чрез серийните интерфейси ISOBUS и F-клавишите на оборудването CIS+ водачът директно може да управлява работата на различни ISOBUS машини. За тази цел наличните функционални клавиши се конфигурират с желаната функция. Също така прецизните CLAAS GPS-системи за управление и телеметричното решение CLAAS TELEMATICS могат да се доставят директно от завода с оборудване CIS+  при всички нива на конфигуриране. 

Оборудването CIS+ се предлага за всички нови модели AXION 900, както и ARION 600/500.