Amazone с отличия от iF Design Award 2018

Amazone е четирикратен носител на наградата iF Design Award 2018

На тазгодишното издание на наградите iF Design Award четири машини на Amazone едновременно бяха отличени със световноизвестния реномиран етикет за дизайн. Наградени бяха сеитбената комбинация Cataya 3000 Super, навесната полева пръскачка UF 2002, компактната дискова брана Catros XL 3003 и прикачната тороразпръсвачка ZG-TS 10001.

Всички машини получиха наградата си в дисциплината „Продукт“, категория „Селскостопанска техника“.

Високото отличие е доказателство за работата на дизайнерите на Amazone. Заедно с колегите си от отдела за научноизследователска и развойна дейност те работят усилено за разработването на функционални и същевременно ергономични, и естетични селскостопански машини на високо ниво за клиентите на Amazone.

И тази година броят на кандидатите за наградата iF Design Award беше огромен: Така 63-членното независимо международно жури от експерти трябваше да избира измежду 6400 кандидатури от 54 страни на кого да присъди престижния приз за качество. Четирите машини Amazone впечатлиха журито с иновативната си комбинация от технологии, удобство за обслужване и дизайн.

Така между другото в обосновката на журито за сеитбената комбинация Cataya се посочва, че машината поставя нови стандарти по отношение на удобството за обслужване. Всички сензорни точки на централния контролен блок имат езиково неутрален дизайн и са защитени от замърсяване. Грешките при обслужването са изключени благодарение на умни решения. Иновативната конструкция и високата точност при полагане на семената спестяват време за работа и посевен материал.

Компактната дискова брана Catros XL бе отличена, защото спестява гориво чрез леката си конструкция и лесно обслужване. Дизайнът не само олицетворява по динамичен и високопроизводителен начин стойностите на марката Amazone, но също така способства за лесното обслужване на машината.

Навесната полева пръскачка UF 2002 получи наградата като една от най-модерните и компактни полеви пръскачки. Тази машина съчетава изключително сложни технологии, оптимално обслужване и съвременен дизайн, за да подобри трайно и отговорно работата на селскостопанските предприятия.

Новата тороразпръсквачка ZG-TS убеди журито, защото намалява натоварването на водача благодарение на автоматичния контрол и управление на машината. В същото време управляемата ос на машината намалява до минимум увреждането на растенията и почвата. Динамичният дизайн на фунията на бункера позволява максимално количество на пълнене и допълва отличителния характер на машината.