Прецизно разпръскване на два различни вида тор в един работен процес

Тороразпръсквачка Amazone с предно окачване

Възможността за работа с тороразпръсквачка ZA-V или ZA-TS с предно окачване е много интересна опция преди всичко за потребители, които искат да разпръскват два различни вида тор в един работен процес.

За разлика от разпръскването на смесени торове само с една тороразпръсквачка, при този вариант всяка тороразпръсквачка може да се настрои оптимално към качествата на съответния вид тор и по този начин да се постигне перфектно напречно разпределение на двата вида тор. Възможността за използване на два вида тор е нововъведение при Amazone. 


При монтирана пред трактора тороразпръсквачка разпръсквателният механизъм е насочен напред, вместо назад. Съответно при обслужване на тороразпръсквачката трябва да се мисли в огледална перспектива. За да се спести това усилие на ползвателя, Amazone разработи собствен софтуер за тороразпръсквачки с предно окачване, при който функциите на разпръскване са представени огледално обърнати. 


По този начин дори при гранично разпръскване или пръскане покрай напоителен канал безпроблемно се превключва правилната страна. Софтуерът представя огледално и оптималната точка на превключване SwitchPoint при прилагане на Section Control, тъй като при тороразпръсквачка с предно окачване ветрилото на разпръскване е пред машината като точката на превключване трябва да е далеч пред тороразпръквачката.  

За да се транспортира тороразпръсквачка с предно окачване по шосе, трябва да се спазват законовите изисквания като например осветеност, както и релевантните изисквания на предписанията за зрителното поле. За да се изпълнят всички изисквания за осветеност, Amazone предлага собствен комплект светлини, включващ бели ограничителни лампи и допълнителни фарове.