Manager 4 all

Нов AmaTron 4 от AMAZONE

С новия си AmaTron 4 Amazone въвежда като иновация напълно самостоятелно разработен терминал ISOBUS в стил таблет. Четвъртото поколение на AmaTron предлага максимален комфорт при работа и не оставя неизпълнени желания.

Благодарение на 8-инчовия мултисензорен цветен дисплей удобната работа дори с комплексни машини и комбинации от машини става нещо естествено. Дисплеят с ниско отражение позволява лесно отчитане и лесно боравене. Оперирането става с помощта на 12 бутона, както и чрез бутоните на сензорния дисплей. Освен това в горния край на терминала има 3 бутона за директен избор, които могат да се използват за превключване между машинен изглед, GPS изглед и основния изглед.

Също и с плъзгане с пръст операторът може интуитивно да се придвижва през ясно и просто структурираното работно меню. В свободно конфигурируема лента за състоянието в горния край на екрана се показват по всяко време избраните параметри и информация, независимо от менюто или подменюто, в което се намира операторът. Благодарение на менюто за бързо стартиране промените в най-важните настройки могат да бъдат направени за секунди и данните за задачите да бъдат импортирани или експортирани. Практичният MiniView изглед помага освен това да се следят най-важните настройки на машината, точно когато това е важно. За да може 8-инчовият мултисензорен цветен дисплей да се използва в пълен обем и да се използва цялата повърхност на дисплея, бутоните на сензорния дисплей автоматично се показват, респ. скриват. Веднага щом ръката се доближи за извършване на дадена операция, тя се разпознава чрез сензор за близост, разположен в предната част на AmaTron 4 и се показват 12-те сензорни бутона. Сензор за осветеност в AmaTron 4 превключва автоматично изгледа според осветеността в дневен и нощен режим и регулира постоянно яркостта на дисплея според условията на околната среда.

За да удовлетвори всички желания AMAZONE предлага различни платени софтуерни лицензи за AmaTron 4. Автоматичното управление на обръщането при синора и частичните широчини GPS-Switch basic, респективно GPS-Switch pro, документацията и управлението на задачи GPS-Maps&Doc, помощникът при паралелно шофиране GPS-Track и AmaCam за използване на камера вече са инсталирани, така че не се изисква допълнителен софтуер. Отначало приложенията могат да бъдат изпробвани за 50 часа безплатно. Едва по-късно може да се реши дали да последва постоянно активиране. Особено документацията и управлението на задачите с GPS-Maps&Doc претърпяха значително развитие и способстват за ориентиран към практиката подход на работа, с който задачите могат да се изпълняват бързо и ефективно. Също и новият лиценз AmaCam представлява интелигентно улеснение на ежедневната работа, между другото благодарение на автоматичното разпознаване на движението на заден ход. Веднага щом тракторът и машината се задвижат на заден ход, автоматично се включва и сe появява на дисплея опционалната камера за движение на заден ход.

На 24.05.2018 г., на Аматехника, AmaTron 4 беше представен за първи път пред публика.