Нови измервателни уреди от CLAAS

Нови измервателни уреди за сено / силаж / слама и зърно

Съдържанието на влага играе решаваща роля при професионалната търговия със слама и при съхранението на сено. Точно измерените стойности представляват необходимата основа за определяне на качеството и условията за съхранение. За предстоящия сезон за прибиране на реколтата CLAAS предлага обновена гама от измервателни уреди.

Точни стойности чрез автоматично компенсиране на плътността

Важна новост в асортимента е влагомерът за сено, силаж и слама с автоматично компенсиране на плътността. Той има сензор за налягане, разположен върху сондата. При вкарване на сондата в балата се определя автоматично нейната плътност. Устройството включва стойността директно в капацитивното измерване, резултатът се изчислява в зависимост от плътността на балата. Така отпада ръчното и често неточно въвеждане на плътността на балата като корекционен фактор.

 

Голяма памет и лесна актуализация

Вградената памет може да побере общо 1000 отчитания. USB-портът позволява лесно изтегляне на стойностите, както и актуализация на софтуера. Нехлъзгащата се гумена ръкохватка и издръжливата сонда осигуряват дълготрайна употреба дори при бали с висока плътност.
С това оборудване новият влагомер е подходящ за професионална употреба, най-вече в търговията със слама и сено, както и при професионална употреба на балопресата.

В допълнение към измервателните уреди за сено, силаж и слама, CLAAS предлагат различни варианти на влагомери за зърнени култури, за смлени и цели зърна.