Нова пневматична навесна сеялка от АMAZONE

Нова сеялка AD-P 01 Special с QuickLink

За комбинацията с новата ротационната брана KE 01 и новите ротационни култиватори KG/KX 01 Amazone вече предлага новата пневматична навесна сеялка AD-P 01 Special с работна ширина 3 м. Както при навесните сеялки Cataya и Centaya, AD-P 01 Special е свързана към съответния почвообработващ агрегат чрез интерфейс QuickLink.

Оборудването на AD-P 01 Special включва по избор бункер за семена с обем 850 л или 1 250 л, като и двата вида могат да бъдат увеличени опционално с надстройка за бункера с обем 250 л. Като системи от ботуши се предлагат анкерни ботуши WS или ботуши RoTeC-Control с междуредие от 12,5 см или 15 см. За оптималното полагане на посевния материал може да бъде избрана по желание прецизна или ролкова брана.

 

Мощният вентилатор и електрическото дозиращо задвижване на сеялката осигуряват надеждни количества семена. Натискът на ботуша може да се настрои механично с помощта на универсален обслужващ инструмент или хидравлично от кабината на трактора. Управлението на машината може да се осъществява по избор чрез управляващия компютър AMADRILL+ или чрез терминал ISOBUS.

 

Новата сегментна разпределителна глава AD-P 01 Special дава възможност, в зависимост от междуредието, да се включат 2 х 5, респ. 2 х 6 сегмента на пътеките за движение. Включването на колеите става директно на сегментната разпределителна глава и може да се напасва много гъвкаво и лесно към ширината на коловоза и ширината на гумите. Чрез електрическото дозиране се намалява количеството семена при включване на колеите в зависимост от броя на затворените редове.

 

Като опционално оборудване за сегментната разпределителна глава се предлага електрическо включване на половин страна, което дава възможност при асиметрични системи на колеите да се започне в началото на полето с половин ширина на машината. Освен това при наклонени зони за обръщане и клиновидни участъци има възможност за автоматично включване на половин машина с превключвател GPS-Switch и AutoPoint.

Почвообработващи агрегати с голям комфорт

Към основните предимства на новата ротационната брана KE 01 и новите ротационни култиватори KX/KG 01 се числи, освен удобната настройка на машината с универсален обслужващ инструмент, най-вече и паралелното управление на машината посредством валяка. Освен това нивелиращата греда е свързана с последващия валяк. Благодарение на интерфейса QuickLink съответният почвообработващ агрегат може да бъде отделен от навесната сеялка в рамките на няколко минути, така че може да се използва много добре и при самостоятелна работа.

 

За обратно уплътняване на почвата и AD-P 01 Special може да бъде оборудвана по избор със зъбчатия уплътняващ валяк PW 600, клиновия пръстеновиден валяк KW 580, клиновия пръстеновиден валяк с матричен профил на гумите KWM 600 или трапецовидните пръстеновидни валяци TRW 500 и TRW 600. Така на разположение имаме подходящият валяк за всички видове почви.